Nordea tilslutter sig MobilePay

Nordea har valgt at indgå i et partnerskab om MobilePay i Danmark og Norge. Formålet er at sikre forbrugere og erhvervsdrivende i Norge og Danmark en mobil betalingsplatform med stor udbredelse, høj brugervenlighed og fokus på konstant innovation.
MobilePay
MobilePay - foto: Danske Bank

Det nye samarbejde betyder, at Nordea forlader Swipp-samarbejdet og fremover i stedet vil investere i videreudviklingen af MobilePay. Nordeas privatkunder vil i første omgang ikke mærke ændringerne, mens de erhvervskunder, der ikke allerede har en MobilePay-aftale, i løbet af kort tid bliver tilbudt en flytning af den eksisterende aftale til MobilePay. Erhvervskundernes Swipp-aftaler vil dog indtil videre stadig virke.

Det vil fortsat være gratis for private MobilePay-brugere at benytte løsningen. Samtidig forventes Nordeas og andre bankers deltagelse at medvirke til en øget udbredelse og mere effektiv drift af MobilePay, som over tid vil muliggøre endnu mere konkurrencedygtige transaktionspriser til de erhvervsdrivende MobilePay-kunder.

Partnerskabsmodellen betyder, at det er muligt at kombinere den brugerflade, der har klart størst udbredelse i Danmark, med integrationen af flere bankers konti og omkostningseffektive konto til konto-betalinger. Derudover vil Nordeas erhvervskunder fremover kunne modtage MobilePay betalinger direkte på deres Nordea-konto.

Flere banker ventes at tilslutte sig
Det er forventningen, at flere andre banker i Danmark, Norge og Finland i løbet af de næste kvartaler beslutter at deltage i samarbejdet. Danske Bank går derfor nu i gang med at lægge MobilePay over i et datterselskab med selvstændig bestyrelse. Banken vil også ophøre med at brande MobilePay ”by Danske Bank.”

MobilePay benyttes i dag af tre millioner danskere.

kategorier: 
Quick Text: 
MobilePay