Spotify vokser hurtigere, trods Apple Music

Man skulle tro, at Spotify ville miste kunder, efter at Apple Music var blevet udgivet, men dette er slet ikke tilfældet
spotify
foto: Spotify

Sidste år lancerede Apple deres egen musiktjeneste, Apple Music, som bl.a. skulle konkurrere mod svenske Spotify. Mens Apples musiktjeneste i dag har 15 millioner aktive brugere, har konkurrenten, Spotify, allerede rundet de 100 millioner aktivere brugere - 30 millioner af dem er betalende kunder.

Efter at Apple Music var blevet lanceret, lød det fra flere kilder, at Apple nu ville ramme Spotify hårdt, men det kan man bestemt ikke sige nu. Siden Apple Music blev lanceret, har Spotify fået endnu flere kunder, og har, som sagt, rundet de 100 millioner.

“Det er fremragende, at Apple er inde i kampen. De gør uden tvivl streaming mere synlig. Det er svært selv at starte en industri. Siden Apple Music kom til, er vi vokset hurtigere og har tilføjet flere brugere end før. Det ville være forfærdeligt, hvis vi bare tog hinandens brugere eller at finde ud af, at der bare er et loft på 100 mio. brugere - jeg tror ikke, det er tilfældet”, lyder det fra Spotify direktøren.

Svenske Spotify har siden 2006 været det mest dominerende streamingtjeneste indenfor gratis musik og eksistere i dag i mere end 60 lande.