Rekordhøjt julesalg i App Store

App Store har nu afregnet næsten 40 mia. dollar til udviklere og skaber fortsat utrolig stor jobvækst
app store
App Store - foto: Smartbite.dk

Apple meddelte i dag, at de takket være deres kunder verden over havde et rekordsalg i ugerne omkring jul og nytår, hvilket gjorde julesæsonen til den bedste nogensinde for App Store.

I uge 52 og 53 brugte kunderne mere end 1,1 mia. dollar på apps og in-app-køb og satte nye ugentlige rekorder for trafik og køb. Den 1. januar 2016 blev den største dag i App Stores historie med salg for over 144 mio. dollar. Det var ny salgsrekord for en enkelt dag. Den gamle rekord var sat juleaftensdag og var således blot en uge gammel.

“App Store havde en rekordsæson for julehandel. Vi er imponerede over, at vores kunder har hentet og brugt så mange utrolige apps til iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV, og dermed har brugt over 20 mia. dollar i App Store alene sidste år,” sagde Apples senior vice president of Worldwide Marketing Philip Schiller. “Vi er alle vores udviklere meget taknemmelige, fordi de har skabt de mest innovative og spændende apps i verden til vores kunder. Vi er meget spændte på, hvad 2016 bringer.”

På verdensplan har App Store indbragt næsten 40 mia. dollar til udviklere siden 2008, hvoraf mere end en tredjedel blev generet alene sidste år.

Overordnet set er Apple nu ansvarlig for at have skabt og understøttet 1,9 mio. jobs alene i USA takket være App Stores succes. Næsten tre fjerdele af disse jobs – over 1,4 mio. – kan tilskrives fællesskabet af app-udviklere, softwareudviklere og iværksættere, der udvikler apps til iOS samt ikke-IT-relaterede jobs, der er understøttet direkte og indirekte gennem app-økonomien.

Apple har tidligere oplyst, at økonomien omkring iOS-apps har skabt 1,2 mio. jobs i Europa og 1,4 mio. jobs i Kina.

Spil, sociale netværk og underholdning var blandt årets mest populære App Store-kategorier på alle Apples produkter, hvor kunderne udfordrede sig selv med Minecraft, Pocket Edition, Trivia Crack og Heads Up! og holdt kontakten med venner og familie via Facebook Messenger, WeChat og Snapchat. Årets bedst indtjenende titler var spil og abonnementsapps, bl.a. Clash of Clans, Monster Strike, Game of War – Fire Age og Fantasy Westward Journey samt Netflix, Hulu og Match.

Lanceringen af det helt nye Apple TV og Apple Watch har banet vejen for helt nye app-oplevelser og har ændret, hvordan folk ser indhold via deres TV og får adgang til nyttig information på en nem og hurtig måde via Apples hidtil mest personlige enhed. Siden Apple TV blev lanceret i oktober har de mest populære apps været Rayman Adventures, Beat Sports og HBO NOW. De apps, der topper hitlisten blandt Apple Watch-ejere, er fitness-apps som Nike+ Running og Lifesum samt iTranslate og Citymapper under rejsekategorien.