Apple vil lade dig slette indbyggede apps der kommer med iPhonen

Apples Tim Cook overvejer at lade forbrugerne fjerne indbyggede applikationer der kommer med iPhonen
apple apps
Indbyggede apps, som vi ikke brugere så tit - foto: Smartbite.dk

Apps, som Kompas, Tips, Podcasts, Værdipapirer og andre, som du sjældent anvender og tit skjuler i en mappe, får du måske muligheden for at fjerne i den nærmeste fremtid. Dette har Apples CEO, Tim Cook, bekræftet i et interview med BuzzFeed. Tim Cook erkender at mange af Apples iPhone-brugere ønsker at kunne fjerne indbyggede applikationer, som kommer med iPhonen, dog afviser han idéen om at brugerne vil få muligheden for at fjerne apps, som iPhonens beskeder og mail app, samt Safari.

"Dette er en meget kompliceret spørgsmål, da nogle af de apps er tæt tilknyttet til iPhonen, som bare ikke må fjernes, da der vil opstå problemer på telefonen. Med tiden må vi finder ud af, hvordan du kan fjerne de forskellige apps." sagde Tim Cook til BuzzFeed.

Med iOS 8 fik Apple tilføjet apps, såsom Sundhed appen, Apple Watch appen, Podcasts og Tips. Med iOS 9 vil Apple tilføje indbyggede apps, såsom Find iPhone, Find My Friends og deres nyeste News app, som du ikke kan afinstallere.

Tim Cook afslørede dog ikke hvornår denne funktion vil blive muligt, og det ser heller ikke ud til at vi får muligheden i dag, når iOS 9 bliver lanceret. Vi kan forvente at dette vil ske om et par måneder, eller måske om et år, når iOS 10 lanceres.

Hvad synes du?