6 gode børneapps til bilferien

Hvis du har prøvet at være på bilferie med børn på bagsædet, så ved du, at man skal være forberedt på lidt af hvert. Apps er god underholdning, der både underviser og giver en lille pause fra det obligatoriske ”Hvornår er vi der?”. Vi har fundet de sjoveste apps til børn i alderen 0-6 år til bilferien på bagsædet
børn ferie
foto: Comparethemarket.com

Sound Touch (0-2 år)
En god pegebogs-app til de mindset med billeder og lyde, der er inddelt i seks kategorier. Du kan møde dyr, vilde dyr, vilde fugle, køretøjer, musikinstrumenter og husholdning. Spillereglerne er simple. Rør ved et billed, og et fotografi bliver vist samtidig med den lyd, der hører til. Rør ved billedet igen, og det forsvinder. Barnet er underholdt og lærer samtidig at koble lyde og billeder sammen. App’en koster 39 kr. og findes både til iPhone og Android.

Rasmus Klump (1-4 år)
De fleste børn kender allerede Rasmus Klump med de røde smækbukser og den blå tophue. I App’en inviterer Rasmus Klump indenfor i sit pandekageuniverset med vendespil, puslespil, dansespil, pandekageværksted, tegnefilm og meget mere. Der er god underholdning til flere timers kørsel på motorvejen inden behovet for andre ting opdages. Appen er gratis, men der er mulighed for at købe udvide med flere tegnefilm. Når først indholdet er købt og downloadet, kræver app'en ikke internet/wifi. App’en er gratis og findes både til iPhone og Android.

Lego Duplo Food (1-6 år)
Lego Duplo Food handler om noget så lækkert som is, kager og burgere. I app’en er du butiksejer, og skal derfor sørge for, at der er mad på hylderne, kunderne får deres bestilling, gøre rent og lukke butikken ned. App’en er gratis og findes både til iPhone og Android.

Snuderik (1-6 år)
Kan du heller ikke synge med på alle børnesange? Snuderik hjælper med at opfriske din hukommelse. App’en indeholder ni populære børnesange, der bliver sunget af trio’en “Snip Snap Snuderne”, der både viser fagter og giver sangene et ekstra twist. App’en byder også på en sød historie om Snuderik, der skal finde sin bedste ven Snip. På sin vej møder Snuderik flere genkendelige venner, der hjælper ham. App’en koster 29 kr. og findes til iPhone.

Matemaslik (2 år+)
Matemaslik er en app, der gør det sjovt at lære matematik. I spillet øver man regnestykker, talgenkendelse og laver tælleøvelser fokuseret om slik. Du kan blandt andet tælle slik og se fjollede figurer spise slik til de får sukkerchok. Der er fire typer regnestykker (plus, minus, gange og dividere), og kan spilles, selvom dit barn ikke kan læse. Det er et underholdende spil især for børn, der lige er startet med matematik. App’en er gratis og findes til iPhone. Den fulde version koster 25 kr.

Ramasjang (1-6 år)
Ramasjang er et univers, som de fleste børn kender fra tv. I app’en kan dit barn både spille og se tv, så de mange timer på bagsædet bliver nemmere – og måske kortere? Du kan møde Bamse, Rend og hop med Oline, Skæg med ord, Rosa fra Rouladegade og mange flere. Når først app’en er hentet, kan du spille og lege uden netforbindelse, men vær opmærksom på, at det kræver wifi for at kunne se tv via app’en. Ramasjang er gratis og findes både til iPhone og Android.