Fremtidens app kan parkere din bil

Applikationerne i vores smartphones bliver mere og mere avancerede. Men hvor går grænsen mellem fakta og fiktion?
bil app
foto: Jaguar Land Rover

De fleste af os har nok prøvet at få sved på panden, når vi skal foretage en parallelparkering i byens smalle gader med køer af utålmodige bilister bag os, mens udsynet føder en tvivl om, hvorvidt bilen overhovedet kan være på den udsete plads.

Her kan det være en stor hjælp med en partner eller ven, som kan stige ud og vinke chaufføren sikkert på plads. Men den mulighed er der bare ikke altid, og derfor er projektet fra Jaguar Land Rover et spændende bekendtskab.

App’en lader simpelthen føreren stige ud af bilen med sin smartphone i hånden, hvormed han eller hun selv kan få overblikket over afstandene til de andre biler og dermed styre sin egen bil sikkert på plads. Smartphonen bliver altså omdannet til en slags ”controller”, som vi kender dem fra spillekonsoller som Playstation og Xbox. Med den kan chaufføren accelerere, bremse og styre helt uden at sidde ved rattet.

Systemet er fortsat under test, og selskabet selv forventer at installere funktionen i bilerne fra omkring år 2020.