5 vigtigste apps til sommerferien i udlandet

Lad de større guidebøger og ruteplaner ligge derhjemme og saml i stedet det hele på din smartphone. Vi giver dig 5 gode apps til, hvordan du bliver rejseklar på den nemme måde
rejse guide
foto: Smartbite.dk

Download Google Maps til offline brug
Har man ikke GPS i bilen på ferien, kan det være en god idé at forberede ruteplanen hjemmefra for at undgå dyre telefonregninger ved roaming i udlandet. Google Maps har derfor indbygget et lille trick i deres applikation, hvor kort kan downloades offline i op til 29 dage, så du ikke er afhængig af netværksdækning. Læs her, hvordan du gør:

  • Kontrollér, at du har netværksforbindelse og er logget ind på din Google-konto
  • Åbn Google Maps app’en
  • Søg efter et sted
  • Tryk på menulinjen oppe i venstre hjørne og vælg ”Dine steder”
  • Vælg”Gem offlinekort” for at gemme kortet og følg derefter vejledningen på skærmen

Den maksimale størrelse for et offlinekort er 50 x 50 km. Hvis du forsøger at gemme et område, der er større, bliver du bedt om at zoome ind. Et tip er at dele området op i flere kort og navnegive dem forskellige områder. Google Maps fås både til iPhone og Android.

Skal du på ferie i Europa kan du med fordel benytte dig af Telias nye service Roam Like Home, hvor du kan tage dit abonnement med til udlandet for et mindre tillæg og dermed uden problemer anvende smartphonens online rutevejledning.

Lyt til bøger på stranden
Er du også træt af tunge bøger i kufferten eller at få træt i armene af at holde bogen for solen på liggestolen? Udskift de fysiske eksemplarer med lydbogsapplikationen Storytel, som giver adgang til tusindvis af bøger i mere end 16 kategorier og mulighed for at gemme op til 5 bøger offline til rejsen.

Nyd en god historie i flyveren, i bilen, på stranden eller i ferielejligheden og nyd en god historie med behagelige, velkendte fortællerstemmer. Storytel fås både til iPhone og Android.

Gør Spotify klar til ferien
Med Spotify kan du tage dine playlists med på ferie og lytte til dem offline i op til 30 dage.

  • Log ind på Spotify
  • Sørg først og fremmest for, at din konto står på “Available offline”
  • En grøn pil vil komme frem, når playlisten er klar
  • Tænd ”Offline mode” ved at vælge ”Spotify” og ”Offline-mode” øverst i menulinjen
  • Udvælg herefter de playlists du ønsker at hentes ned til offline brug

Lonely Planet rejseguides
Lonely Planet app’en indeholder et bredt udvalg af rejseguides fra alverdens største byer, som man kender fra boghandleren. Det elektroniske format koster kun 29kr. pr. rejsebog og kan tilgås offline på mobilen under ferien. Lonely Planet fås både til iPhone og Android.

Den digitale parlør
Skal du på ferie til udlandet, og taler du ikke det lokale sprog? Så kan du få brug for app’en Rejseparlør, hvor du kan lære de mest anvendte sætninger på 22 sprog, alt efter om du er på restaurant, skal finde indkvartering, leje bil eller på shopping. Den smarte rejseparlør er inddelt i 31 temaer med de mest almindelige spørgsmål på rejsen og særlige nødvendige gloser. Særligt i lande, hvor de lokale ikke taler engelsk, er det særligt brugtbart

Når du har købt de enkelte sprog eller måske hele pakken, kan sætningerne hentes ned til din iPhone, iPad eller iPod touch. Derefter behøver du ikke at være online.