Apple Watch kan købes i ni lande fra den 24. april

Apple meddelte i går, at Apple Watch, der er virksomhedens mest personlige enhed nogensinde og den nyeste innovative tilføjelse til Apples økosystem, kan købes fra fredag den 24. april af kunder i Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien og USA
apple watch
Apple Watch - foto: Apple

Apple Watch er et utroligt nøjagtigt ur, en privat og direkte kommunikationsenhed og en banebrydende sundheds- og fitnessmakker. Apple Watch kan i høj grad tilpasses brugeren og indeholder samtidig helt nye måder til at modtage oplysninger på med det samme og interagere med verden gennem apps fra tredjeparter, som er udformet specifikt til håndleddet.
 
“Apple Watch ændrer hele den måde, vi forholder os til teknologien på, og vi tror, at vores kunder vil blive virkelig glade for det,” udtaler Tim Cook, Apples CEO. “Vi kan næsten ikke vente med, at få folk i gang med at bruge Apple Watch, så de nemt kan få adgang til den information, der betyder noget for dem, interagere med verden og så de får et bedre liv ved at være mere opmærksomme på de daglige aktiviteter end nogensinde før.”
 
“Apple Watch er udtænkt, designet og udviklet som et enestående produkt, hvor hardware og software er tættere integreret end nogensinde før,” sagde Jony Ive, senior vicedirektør for design hos Apple. “I Apple Watch har vi skabt tre smukt udvalgte kollektioner med en softwarekonstruktion, der tilsammen giver en enhed, du både kan tage på og gøre så personlig som aldrig før.”
 
Apple Watch indeholder revolutionerende teknologier, blandt andet den digitale krone, en nyskabende og let måde at scrolle, zoome og navigere på uden at dække for displayet. Retina-skærmen med Force Touch på Apple Watch skelner mellem korte og lange tryk. På den måde kan du hurtigt og nemt få adgang til relevante kontrolfunktioner. Den helt nye Taptic Engine prikker dig forsigtigt på håndleddet, hver gang du modtager en meddelelse eller en besked.
 
Et utroligt præcist ur, som kan tilpasses brugeren
Apple Watch er et utroligt præcist ur, der viser tiden inden for 50 millisekunder af UTC, den universelle tidsstandard. Apple Watch kan tilpasses personligt med forskellige urskiver, som f.eks. den traditionelle analoge urskive Kronograf, urskiven Modulær, som er spækket med nyttig information, eller urskiven Bevægelse med smukke animationer af sommerfugle og vandmænd. Apple Watch viser meget mere end tiden, og det indeholder specielle funktioner på urskiven – kendt som komplikationer blandt ur-entusiaster – som f.eks. solopgang/solnedgang, kommende begivenheder i kalenderen eller det daglige aktivitetsniveau. Med dets mange urskiver, som kan tilpasses, og med komplikationer findes der millioner af mulige konfigurationer i Apple Watch. Swipe op fra urskiven for at få vist Glances, hvor du kan se vigtige oplysninger, som f.eks. vejrudsigten, din aktuelle placering på et kort eller den musik, du lytter til.
 
En privat og direkte kommunikationsenhed
Du kan bruge Apple Watch til at sende beskeder, læse mails og besvare opkald på din iPhone direkte fra dit håndled. Taptic Engine giver dig besked gennem et forsigtigt prik, så du ikke går glip af vigtige meddelelser. Med Digital Touch-funktionerne kan du bruge Apple Watch til at kommunikere på helt nye måder. Du kan f.eks. sende en tegning, et prik eller endda dit eget hjerteslag. Du kan interagere hurtigt og smart med verden omkring dig gennem Apple Watch. Du kan f.eks. betale for en kop kaffe med Apple Pay, gå om bord på et fly med dit boardingkort i Passbook eller løfte håndleddet for at bede Siri om detaljeret vejvisning i Kort.
 
En banebrydende sundheds- og fitnessmakker
Apple Watch opmuntrer dig til at sidde mindre ned, bevæge dig mere og dyrke motion hver dag. Appen Aktivitet viser et simpelt billede af din daglige aktivitet med tre ringe, der måler aktive forbrændte kalorier, rask aktivitet og hvor ofte, du har rejst dig for at tage en pause fra dine stillesiddende aktiviteter i løbet af dagen. Apple Watch giver de detaljerede oplysninger, du har brug for under dine træningspas, via appen Træning, som dækker de mest populære aktiviteter, som f.eks. at gå, løbe og cykle. Ved hjælp af et accelerometer, en indbygget pulsmåler, GPS og Wi-Fi fra din iPhone kan Apple Watch bruge de bedste sensorer til forskellige typer motion og dermed give et præcist billede af alle dagens aktiviteter og træningspas. Appen Aktivitet på iPhone indsamler dine aktivitets- og træningsdata fra Apple Watch, så du kan se din historik mere detaljeret. Apple Watch bruger denne historik til at komme med forslag til personlige aktivitetsmål og give belønninger for konditionsmæssige delmål samt holde dig motiveret.
 
Apple Watch fås i to forskellige størrelser, 38 mm og 42 mm, og i tre forskellige kollektioner – Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition. i Apple Watch Sport-kollektionens urkasser er fremstillet i anodiseret letvægtsaluminium i sølvfarvet eller space grey med en Retina-skærm, som er beskyttet af forstærket Ion-X-glas, og matchende solide fluorelastomer-remme i fem forskellige farver. Apple Watch-kollektionen indeholder urkasser i højpoleret rustfrit stål og rustfrit stål i space black med en Retina-skærm, der er beskyttet af safirkrystal. I Apple Watch-kollektionen kan der vælges mellem tre forskellige læderremme, en ledrem i rustfrit stål og en Milanorem samt en sort eller hvid sportsrem. Apple Watch Edition har urkasser, der er specialfremstillet med 18-karat legeringer af rosaguld eller gult guld, som er udviklet til at være dobbelt så hårdt som almindeligt guld. Desuden har det en Retina-skærm, som beskyttes af poleret safirkrystal, og et udvalg af unikt designede remme og bånd med 18-karat guldlukninger, -spænder eller -stifter. 
 
Verdens mest dynamiske og nyskabende fællesskab har skabt helt nye oplevelser, der er udviklet specifikt til Apple Watch. Mulighederne er uendelige i Apple Watch. Du kan gøre alt lige fra at bestille en vogn hos Uber, tjekke ind hos American Airlines og reservere en cykel til din træningssession i Equinox til at fjernstyre din Honeywell Lyric-termostat, mens du er ude at rejse. På denne måde udvides funktionen af dine foretrukne apps i iPhone, mens du får en innovativ måde at interagere på – direkte fra dit håndled. Populære apps som Instagram, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat og mange flere vil også kunne fås på Apple Watch. Den nye Apple Watch-app, der kommer med iOS 8.2 på iPhone, giver dig mulighed for at browse, købe og hente apps i Apple Watch App Store.
 
Apple Watch er beregnet til at blive båret hele dagen og giver op til 18 timers batteritid. Uret indeholder desuden en unik opladningsfunktion, som kombinerer Apples MagSafe-teknologi med induktiv opladning og dermed giver en hurtig forbindelse, som elegant falder på plads.
 
Hvad angår design, vil købsoplevelsen ved Apple Watch blive den mest persontilpassede, som Apple nogensinde har præsenteret. Når Apple Watch kan forudbestilles i Apple Online Store fra fredag den 10. april, begynder Apples egne butikker og Apple-forhandlere at give kunderne mulighed for at se deres foretrukne Apple Watch og prøve det i butikken.

Tilgængelighed
Fra den 10. april kan Apple Watch ses og prøves efter aftale hos Apples egne butikker i Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien og USA, og det kan forudbestilles i Apple Online Store. Den 24. april fås Apple Watch online eller gennem reservation i Apples egne butikker og udvalgte autoriserede Apple-forhandlere i Kina og Japan. Kunder, som køber online eller i Apples butikker, vil få tilbudt en personlig indstilling for at tilpasse og parre Apple Watch med deres iPhone.
 
Apple Watch fås i tre kollektioner: Apple Watch Sport, Apple Watch samt Apple Watch Edition, der er specialfremstillet af 18-karat legeringer af rosaguld eller gult guld.
 
Kunderne kan også se eller prøve Apple Watch i Galeries Lafayette i Paris, Isetan i Tokyo og Selfridges i London den 10. april. Apple Watch sættes til salg den 24. april hos Apple-forhandlerne i disse udvalgte stormagasiner samt i butikker i storbyer i hele verden, herunder colette i Paris, Dover Street Market i London og Tokyo, Maxfield i Los Angeles samt The Corner i Berlin.

Apple har ikke nævnt noget om den danske lancering. Priserne skulle angivelig starte fra 2.500 kroner, mens den dyreste skulle koste 10.000 dollar.