5 ting Steve Jobs sagde Apple ikke vil gøre

En stor iPhone og en mindre iPad, er bl.a. de ting Steve Jobs aldrig ville have lavet, som altså er blevet lanceret af Apple de sidste par år
steve jobs
Steve Jobs - foto: Apple

Der er næppe tvivl om, at Steve Jobs tilbage i 2007 fik ændrede verden for altid, da han lancerede iPhone. Det har været en af Steve Jobs' drømme om, at skabe en smartphone, der kunne lidt af hvert, såsom ringe, sende sms, tage billeder, surfe på nettet med hjælp af en touchskærm.

Dog har Apple ændret sig meget, siden Tim Cook tog over. Apple har været nød til at ændre på nogle af deres produkter for at følge markedet. Her er nogle af de ting, som Apple har ændret, som Steve Jobs sagde, at Apple aldrig ville gøre.

1. iPhone med større skærm
Steve Jobs sagde bl.a. at en smartphone skulle have en skærmstørrelse på 3.5 tommer, da den var nemmere at bruge med kun én tommelfingeren. Den oprindelig iPhone model, samt iPhone 3G, 3GS, 4 og 4S havde en skærmstørrelse på 3.5. I 2012 valgt Apple at ændre størrelsen på iPhone 5, som omfattede en 4 tommer skærm. Det samme gjorde iPhone 5S og 5C, mens den nuværende iPhone 6 omfatter en 4.7 tommer, mens iPhone 6 Plus har en skærmstørrelse på 5.5.

2. Mindre iPad
Siden iPaden blevet lanceret tilbage i 2010, har den haft en skærmstørrelse på 9.7 tommer. Steve Jobs har bl.a. nævnt at den perfekte størrelse til en iPad er på 9.7 tommer. Siden Steve Jobs' død, har Apple fortsat lanceret iPads på 9.7 tommer, dog har man også lanceret iPad mini og iPad mini 2, som i dag tilbyder en 7.9 tommer skærm.

3. Ny brugergrænseflade
Før iOS 7 blevet lanceret tilbage i 2013, blev Apple kritiseret af medierne for ikke at komme med et nyt design, eftersom virksomheder, såsom Google og Microsoft, hele tiden kom med noget nyt. I et interview med AllthingsD tilbage i 2013, afslørede Tim Cook, at selskabets designer, Jonathan Ive, faktisk arbejdede på et nyere styresystem til iPhone, iPod og iPad, som blev afsløret på Apples begivenhed WWDC i juni måned 2013. Med det nye styresystem, iOS 7, fik Apples enheder endelig et nyt design, efter at have haft det samme udseende siden 2007.

4. Tredjeparts apps på App Store
Steve Jobs var oprindelig imod tredjepart apps, da han ikke ønskede at tredjepartsudviklere skulle blande deres design i Apples brugergrænseflade. Dette blev dog ændret sidste år, da Tim Cook valgte at tilbyde tredjepartsudviklere at lancere tredjepart apps. I dag kan man hente forskellige apps til iPhone og iPad fra tredjepartsudviklere.

5. Stylus
En stylus, er en såkaldt kuglepen, man kan bruge til at styre sin smartphone eller tablet med, i stedet for at bruge fingeren. Tilbage i 2007 sagde Steve Jobs, "hvem har brug for en stylus, føj". Rygterne peger nu på, at Apple i år vil lancere en iPad Pro, som bl.a. skulle omfatte en større skærm, nemlig 12 tommer. Her siger rygterne, at iPad Pro vil inkludere end stylus.

Hvad er din mening? Har Steve Jobs haft ret, eller er det en positiv ting, at Apple valgte at komme med nye idéer til deres produkter?