Microsoft lukker og slukker for Windows XP

I de seneste 12 år har Microsoft ydet support til Windows XP. Men dette slutter i dag
windows xp
Windows XP - foto: Microsoft

Fra i dag er det ikke længere muligt at få teknisk support til Windows XP. Dette omfatter også automatiske opdateringer, som er med til at beskytte din pc. Årsager til dette er, fordi Microsoft fra i dag lukker og slukker for deres succesfulde operativsystem, Windows XP.

Hvis du fortsat bruger Windows XP, efter at supporten er ophørt, vil din computer stadig fungere, men den vil ikke længere være beskyttet mod sikkerhedstrusler og virusangreb. Internet Explorer 8 ophører også, så hvis din Windows XP-pc har forbindelse til internettet, og du bruger Internet Explorer 8 til at surfe på nettet, er din pc ikke længere beskyttet mod eventuelle sikkerhedstrusler og virusangreb. Efterhånden som flere software- og hardwareproducenter fortsætter med at optimere til nyere versioner af Windows, kan du desuden forvente, at flere apps og enheder ikke længere fungerer sammen med Windows XP.

Microsoft fjerner også muligheden for at downloade Microsoft Security Essentials til Windows XP. (Hvis du allerede har Microsoft Security Essentials installeret på din pc, vil du fortsat modtage antimalwareopdateringer i en begrænset periode, men vi kan ikke garantere, at din pc er beskyttet, da Microsoft ikke længere udgiver sikkerhedsopdateringer, som er med til at beskytte din pc).

Hvilken operativsystem har du på din pc?