EU har talt: Apple skal skifte mobiloplader

Fra 2017 skal alle smartphones og tablets bruge den samme mobiloplader. Den europæiske parlament vedtog i dag en ny lov der tvinge Apple til at skifte deres Lightning oplader
eu flag
Det europæiske flag - foto: Europa.eu

Nu går den ikke længere for Apple. Den amerikanske it-gigant fra Californien, Apple, skal inden 2017 bruge en universel oplader. Dette gælder dog ikke kun for Apple, men for alle it-producenter, som ønsker at sælge deres produkter i Europa.

I 2009 lancerede Apple en ny oplader, og her lykkedes det dem at snige sig uden om forhandlingerne med EU og deres fælles oplader-lov. 14 af de helt store mobilproducenter har allerede indgået en aftale med EU om en universel oplader, mens Apple er de eneste der ikke har.

Der siges at Apple enten må tilpasse sig EUs lov eller også kan de glemme alt om at sælge deres produkter i Europa.

EU har endnu ikke besluttet hvilken slags mobiloplader der er tale om. Enten vil EU bruge en eksisterende teknologi eller også vil man gå i gang med at opfinde noget nyt, som kan være trådløs opladning.