Apple tvinges til at skifte opladerstik

I fremtiden skal Apples enheder ikke længere oplades med deres Lightning stik, men med de regulære Micro USB stik
iphone oplader
Lightning stik - foto: Apple

Tilbage i oktober 2013 opfordrede Europa-parlamentet alle medlemsstater og fabrikanter til at indføre en universel oplader, for at sætte en stoppe for kabel kaosset. Producenter, som Samsung, Sony, HTC, LG etc. bruger universelle oplader, som har en Micro USB indgang til enheden. Apple er en af de producenter som ikke bruger en universel oplader. Til at oplade en iPhone, iPad eller iPod bliver forbrugerne nød til at have en Lightning oplader.

I morgen bliver et nyt forslag vedtaget i EU, som skal tvinge alle mobilproducenter til at bruge en universelle oplader. Dette betyder at Apple ikke længere kan bruge deres Lightning stik til at oplader deres enheder. Hvis Apple ikke holder sig til EUs nye lov, vil de ikke kunne sælge smartphones og tablets i Europa.

Der siges at alle EU-borgere skal have en universel oplader, da det kan hjælpe med at formindske omkostningerne og affaldet. Der kan spares 51.000 tons overflødige opladere ved at indføre en fælles standard. Det betyder, at nye telefoner muligvis kan leveres uden ny oplader, ved at man beholder sin gamle oplader og bruger den når man køber en ny smartphone.