Android eller iOS? Hvad skal du vælge?

Hvilket styresystem skal du vælge og hvilket er bedst? Apples iOS, som er til at finde på iPhone og iPad eller Googles Android, som tilbydes i Galaxy S4, HTC One og Sony Xperia Z?
android vs ios
Android vs iOS - foto: Smartbite.dk

Hvilket styresystem er bedst? Vi vil hjælpe med at give dig et overblik over de to styresystemer og sammenligne dem, så du kan vælge din favorit.

Apples styresystem iOS
iOS, som er et mobilt styresystem, er udviklet af Apple og bruges på enheder, som iPhone, iPad, iPod Touch og 2. generation af Apple TV. iOS blev udgivet i 2007, som oprindelig blev kaldt iPhone OS, der senere hen blev ændret til iOS da man brugte styresystem i flere Apple-enheder. I modsætning til Microsofts Windows Phone eller Googles Android, tillader Apple ikke at installere iOS på andre hardware udover deres egne.

Googles styresystem Android
Android er ligesom iOS, et mobilt styreystem, som Google købte i 2005 og videreudviklede. Android blev præsenteret i 2007, mens den første Android telefon blev lanceret i oktober 2008. Android er en open source styresystem, som betyder, at andre mobilproducenter, som Samsung, HTC, Sony, Huawei og andre kan bruge og installere på deres egne produkter.

Hvilket styresystem af bedst?
Uanset hvilket styresystem du vælger, vil du have næsten de samme muligheder. Du kan ringe, skrive sms, surfe på nettet og downloade apps, som du kan hente i Google Play eller App Store.

I modsætning til iOS, tilbyder Android forskellige widgets, som du kan bruge på de enkelte vinduer. Du kan vælge widgets, som alarm, bogmærker, facebook-knapper, radio, musikafspiller, Google-søgning, lommelygte, vejr og mange flere. Den nye iOS 7 tilbyder noget lignende, men desværre kan man ikke placere dem ved siden af applikationer, som du altså kan i Android.

Det fede ved det kommende iOS 7, som bliver lanceret senere på året, er at man kan svipe fingeren op ad skærmen og få alle de nødvendige indstillinger på et sted. Fx vil du have muligheden for at spille musik, justere skærmens lysstyrke, tænde og slukke for Wi-Fi og Bluetooth, lommelygte og andre funktioner. Se billede nedenfor.


iOS 7 notifikationscenter - foto: Apple

Sammenligning af styresystem

  Android iOS
Udviklere Google Apple
Lanceret 2008 2007
Open Source Ja Nej
Findes på Samsung, HTC
Sony, LG, Asus
Huawei m.m.
Apple produkter
Grænseflade Touch-skærm Touch-skærm
Beskeder Google Hangouts
SMS
iMessage
SMS
Stemmekommando Google Now Siri
Korttjeneste Google Maps Apple Maps
Video chat Google Hangouts Facetime
Butik Google Play App Store
Tilgængelige sprog 32 sprog 34 sprog
Seneste udgave Android 4.3 Jelly Bean iOS 7 (kommer til efteråret)

Hvilket styresystem er din favorit og hvorfor netop den?